'Ανοιχτό' Ερωτηματολόγιο για την Βία κατά των Ανθρώπων της Ενημέρωσης



Το VAN - Violence Against Newspersons (vaneurope.org) είναι ένα ακαδημαϊκό παρατηρητήριο, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας (Εuropean Communication Institute)* με την συνέργεια των JAJ – Journalists about Journalism του South East Europe Media Organization (SEEMO), του Πανεπιστημίου της Βιέννης (Media Governance & Industries Research Lab), με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (γραφείο Αθήνας).

Το VAN καταγράφει και κατηγοριοποιεί τα φαινόμενα βίας, βάσει UGC (user generated content) επιχειρώντας να αναδείξει ένα κομβικό θέμα εύρυθμης λειτουργίας της Δημοκρατίας και της ποιότητας της Πολιτειότητας και της  καθημερινής ζωής. Λειτουργεί ως βάση καταχωρίσεων των προσωπικών εμπειριών του κάθε επαγγελματία της ενημέρωσης που έχει δεχθεί βία σε όποια ιεραρχική θέση και αν βρίσκεται, όποια ειδικότητα και αν κατέχει. Είναι μία πλατφόρμα πληροφόρησης, επεξεργασίας και ανάλυσης των περιστατικών βίας εναντίον των ανθρώπων της Ενημέρωσης. Το δημοσιευμένο Ερωτηματολόγιο, μπορεί να συμπληρωθεί από όλους τους ανθρώπους της ενημέρωσης, που έχουν βιώσει ή γνωρίζουν τέτοια θέματα βίας.

Με την συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου συμβάλετε στην προάσπιση της Ελευθερίας του Τύπου και της Έκφρασης.

*Το ECI αποτελείται από ευρεία Συνέργεια Ευρωπαϊκών δημοσίων φορέων στην εκπαίδευση, τις τεχνολογίες γλώσσας & πολιτισμού και την έρευνα και προσφέρει μεταπτυχιακές σπουδές Δημοσιογραφίας / Επικοινωνίας στην Βιέννη και την Αθήνα



Blogroll