Συνέδριο: FREE MEDIA? 2017 BALKANS AND TURKEY


Η ελευθερία του Τύπου δεν είναι δεδομένη παντού. Μάλιστα σε πολλές περιοχές κοντά στην Ελλάδα τα παραδοσιακά μέσα διώκονται και τα νέα κοινωνικά μέσα ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από τις κυβερνήσεις.

Mέλη του ΕCI,  με αφορμή το συνέδριο με τίτλο «Free Media? 2017 Balkans and Turkey» θα παρουσιάσoυν  ένα «εργαλείο» για την ελευθερία του Τύπου, το VAN (Violence Against Newspersons). Το VAN είναι ένα διαδικτυακό παρατηρητήριο, που καταγράφει περιστατικά βίας και τα κατηγοριοποιεί, ενώ δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπινους της ενημέρωσης να καταγγείλουν ηλεκτρονικά περιστατικά ανελευθερίας στα media, γράφοντας την προσωπική  τους ιστορία.  (www.vaneurope.org).

To παραπάνω  αλλά και σειρά άλλων σχετικών θεμάτων στο πλαίσιο της «Ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία και τα Βαλκάνια»  θα απασχολήσουν  το τριήμερο συνέδριο/συμπόσιο  που διοργανώνεται από τις 26 έως τις 28 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του EPLO (European Public Law Organization) στο Σούνιο.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ομιλητές από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Σερβία, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία από των χώρο των Media, των τεχνών και των επιστημών θα παρουσιάσουν την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους και στο πώς απειλείται η ελευθερία του Τύπου, η οποία είναι και συνήθως η πρώτη ελευθερία που χάνεται.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Greek Liberties Monitor με την συνεργασία του EPLO και του ιδρύματος Friedrich Naumann Foundation for Freedom.

H εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαυρεωτικής.

Μετακίνηση από και προς τον χώρο του Συνεδρίου
Για την ευκολότερη μετακίνηση, θα υπάρχουν λεωφορεία τα οποία θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες από την πλατεία Συντάγματος στο Σούνιο.
- Την Παρασκευή 26 Μαΐου το λεωφορείο θα φύγει από την Αθήνα στις 15:45 και θα ξεκινήσει την επιστροφή στην πλατεία Συντάγματος στις 20:00.
- Το Σάββατο 27 Μαΐου θα φύγουν δύο λεωφορεία: Το ένα στις 09:00 και το άλλο στις 10:00. Και τα δύο λεωφορεία θα φύγουν από το Σούνιο για την πλατεία Συντάγματος στις 18:15.
Εναλλακτικά υπάρχει το ΚΤΕΛ Αττικής  που φεύγει από την οδό Φιλελλήνων στο Σύνταγμα κάθε μια ώρα (κόντά στη στάση λίγο πριν τη στάση Ξενοφώντος). Αποβίβαση  στην στάση “Λεγραινά”. (περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ Αττικής (+30)2108808080).

Σημειώνεται ότι θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του συνεδρίου


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: www.freemedia.me ή επικοινωνόντας με τον κ. Μιχάλη Ιακωβίδη (τηλ: 6937475058 mail miakovidis@omete.gr

Blogroll