ΔολοφονΙα Πολκ - Eπιστροφη στην Ψηφιακη Εποχη 70 χρονια μετα



Ημερίδα με δημοσιογραφικό αλλά και ιστορικό ενδιαφέρον, με επίκεντρο την Δολοφονία του Αμερικανού Δημοσιογράφου του CBSGeorgePolk θα γίνει την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, στις 11:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. 
Οι διοργάνωτές επιχειρούν να φέρουν στο σύγχρονο Ψηφιακό Περιβάλλον Ενημέρωσης την υπόθεση της δολοφονίας του Aμερικανού ανταποκριτή του Cοlumbia Broadcasting System, George Polk, στη Θεσσαλονίκη, τον Μάιο του 1948, μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής Ιστορίας.

    Για την υπόθεση θα μιλήσουν στην ημερίδα οι συγγραφείς – ερευνητές:
    -        Φοίβος Οικονομίδης (Ο Πόλεμος, η Διείσδυση και η Προπαγάνδα – Εκδόσεις Ορφέας)
   -        Γιώργος Λεονταρίτης (Ποιος σκότωσε τον Τζορτζ Πολκ; - Εκδόσεις Άγρα)
-        Μιχάλης Ιγνατίου (Οι έξι θάνατοι του Τζορτζ Πολκ - Εκδόσεις Πατάκη),
ο πρώην υπουργός και νομικός, Στυλιανός Παπαθεμελής, που είχε υπάρξει δικηγόρος του Γρηγόρη Στακτόπουλου, ο ιστορικός Γιώργος Κόκκαλης, τελειόφοιτος του ΠΜΣ του ECI «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» και ο Δημοσιογράφος (Κοιν.Εκπρ. ΣΥΡΙΖΑ) Νίκος Ξυδάκης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ενώ για την υπόθεση και για το ζήτημα της βίας κατά των δημοσιογράφων θα μιλήσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος. Οι εισηγήσεις των ομιλητών θα εμπλουτιστούν με οπτικοακουστικές παρεμβάσεις από το ερευνητικό υλικό που δημιούργησαν φοιτητικές ομάδες.


Για την παρακολούθηση/συμμετοχή απαιτείται προεγγραφή συμπληρώνοντας την φόρμα ΕΔΩ.

Θα βρείτε το Facebook Page του Polk Project ΕΔΩ  και το Facebook Event της δράσης ΕΔΩ.

Blogroll