Η υπόθεση Πολκ στο ψηφιακό περιβάλλον



Την ανεξιχνίαστη υπόθεση της δολοφονίας του Aμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ στη Θεσσαλονίκη, μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ελληνικής Ιστορίας, θα επιχειρήσει να αναδείξει στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον και τα κοινωνικά δίκτυα το πρότζεκτ Πολκ. 

Συνδέοντας το ιστορικό παρελθόν με το σήμερα, μέσω των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει η ηλεκτρονική δημοσιογραφία, το φοιτητικό πρότζεκτ, που ανέλαβε η ομάδα QJNT5, φιλοδοξεί να πετύχει την ψηφιακή αφήγηση της πολυσυζητημένης υπόθεσης, μέσα από έναν ουσιαστικό, διαδραστικό δημόσιο διάλογο ανάμεσα σε δημοσιογράφους, ερευνητές και κοινό. Η ψηφιακή αφήγηση της υπόθεσης, που δεν έπαψε να προκαλεί το ενδιαφέρον, θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο μέσω μιας κεντρικής ιστοσελίδας. Ταυτόχρονα τα κοινωνικά δίκτυα θα αξιοποιηθούν για να επαναφέρουν την ιστορική υπόθεση στο προσκήνιο, ενημερώνοντας τους πολίτες για την πορεία του εγχειρήματος και διερευνώντας από κοινού την πολύκροτη αυτή υπόθεση.
Μέσα από την δημοσιογραφική και ερευνητική διαδικασία θα εκπονηθεί ένα εγχειρίδιο, το οποίο θα αποτυπώνει και θα καταγράφει όλες τις ενέργειες που έγιναν κατά τη διάρκειά της, τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, έτσι ώστε να αποτελέσει χρήσιμο οδηγό μελλοντικά στα χέρια εκπαιδευόμενων συναδέλφων για αντίστοιχα πρότζεκτ.

 H συνέργεια QJNT συνιστάται από τους εξής δημόσιους Ευρωπαϊκούς φορείς

Blogroll